Το ερώτημα diesel ή βενζίνη έχει μπει για τα καλά στις ζωές όλων των οδηγών από τις 10 Νοεμβρίου το 2011 μετά την άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης. Το ερώτημα θέτει διλήμματα για το εάν και πόσο οικονομικότερη θα είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου diesel. Τα αυτοκίνητα με diesel κινητήρες είναι αναμφίβολα πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια λόγω της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και σε συνδυασμό με την αρκετά χαμηλότερη τιμή του καυσίμου έναντι της βενζίνης καθιστά τις μετακινήσεις πολύ οικονομικότερες.
Συμβαίνει το ίδιο και στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων; Είναι οικονομικότερη η ενοικίαση αυτοκινήτου diesel ή βενζίνης; Πώς θα ξέρω εάν το αυτοκίνητο που θα ενοικιάσω δέχεται βενζίνη ή diesel ; Αυτές είναι κάποιες από τις σκέψεις όσων πρόκειται να προβούν σε ενοικίαση αυτοκινήτου για διακοπές ή για κάποιο επαγγελματικό ταξίδι.

ΛΟΓΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ DIESEL ΚΙΝΗΤΗΡΑ

    1. Για λιγότερη μόλυνση του περιβάλλοντος. Ζούμε σε μια εποχή πολύ επικίνδυνη για το μέλλον του περιβάλλοντος μας. Υπάρχουν πολλές λύσεις που μπορούν να ελαττώσουν τις μολύνσεις που δέχεται καθημερινά από τα εκατομμύρια πληθυσμού. Η τεχνολογία έχει βοηθήσει πολύ στην δημιουργία οχημάτων με πετρελαιοκίνηση, τα οποία δεν είναι τόσο επιζήμια στο περιβάλλον και στον αέρα που αναπνέουμε, από τους κινητήρες βενζίνης. Επίσης ένας πετρελαιοκινητήρας καίει πολύ λιγότερο από έναν βενζινοκινητήρα. Αυτός επομένως είναι ένας πολύ δυνατός λόγος επιλογής diesel αυτοκινήτου προς ενοικίαση.

    2. Οικονομικότερη επιλογήΑναμφίβολα οι diesel κινητήρες προσφέρουν χαμηλότερο κόστος ανά χιλιόμετρο από τους κινητήρες βενζίνης. Η εξοικονόμηση βέβαια, εξαρτάται από την σύγκριση τιμών βενζίνης και πετρελαίου κατά την στιγμή ενοικίασης αυτοκινήτου. Επίσης, έχει αποδειχθεί πως οι πετρελαιοκινητήρες είναι 33% πιο αποδοτικοί από τους βενζινοκινητήρες , αν και αυτό εξαρτάται φυσικά και από το μοντέλο του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου.

    3. Λιγότερος θόρυβος. Εάν έχετε κουραστεί από τα θορυβώδη αυτοκίνητα, τότε το αυτοκίνητο προς ενοικίαση θα ανήκει στην κατηγορία diesel. Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί πολύ στις κατηγορίες αυτοκινήτων diesel και έχει βοηθήσει ώστε να μειωθούν τα επίπεδα θορύβου.
    4. Ταξίδι στην Ευρώπη. Εάν το αυτοκίνητο προς ενοικίαση θα χρησιμοποιηθεί σε κάποια χώρα της Ευρώπης, τότε η εύρεση diesel σταθμών καυσίμων θα είναι πολύ εύκολη. Στις περισσότερες χώρες τις Ευρώπης , τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως diesel επομένως η εύρεση καυσίμων βενζίνης ίσως είναι λίγο πιο δύσκολη. Από την άλλη , στις ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούνται πολύ τα diesel αυτοκίνητα. Εάν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, το χρησιμοποιήσετε στις ΗΠΑ θα ισχύει το αντίθετο από ότι σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, θα δυσκολευτείτε δηλαδή να βρείτε diesel σταθμό.

untitled-design-4

ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ DIESEL

Ας δούμε τώρα πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν το αυτοκίνητο προς ενοικίαση είναι βενζινοκίνητο ή diesel. Εάν το γραφείο που απευθυνθήκατε για την ενοικίαση του αυτοκινήτου που επιθυμείτε , δεν σας έχει ενημερώσει εάν το αυτοκίνητο είναι diesel ή όχι, υπάρχουν τρόποι να το ανακαλύψετε μόνοι σας.

  • Ο ήχος του αυτοκινήτου καθώς ξεκινάτε θα σας φανεί κάπως διαφορετικός απ ότι συνήθως ακούγεται σε ένα βενζινοκίνητο αμάξι.
  • Η δεξαμενή καυσίμου του κινητήρα diesel έχει μεγαλύτερη διάμετρο. Επίσης το diesel αυτοκίνητο έχει μια διαφορετική μυρωδιά, μυρίζει περισσότερο λάδι.
  • Συνήθως υπάρχουν κάποιες σημάνσεις κοντά ή πάνω στην τάπα της δεξαμενής καυσίμου που συμβουλεύουν τον τύπο καυσίμου .
  • Καλό θα ήταν φυσικά να συμβουλευτείτε το σύμφωνο ενοικίασης καθώς θα υπάρχει κάποιο στοιχείο για τον τύπο καυσίμου.
  • Τέλος , μπορείτε φυσικά να ρωτήσετε έναν υπάλληλο σε κάποιο πρατήριο υγρών καυσίμων για να προσδιορίσει τον τύπο του κινητήρα. Προσοχή, γιατί κάνοντας λάθος στην επιλογή του σωστού καυσίμου μπορεί να προκαλέσει σοβαρή και επιζήμια βλάβη στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ DIESEL

  1. Αν και ένα diesel αυτοκίνητο θεωρείται πιο αποτελεσματικό καθώς μετατρέπει την θερμότητα σε ενέργεια αντί να στείλει την ζέστη έξω από τον σωλήνα εξαγωγής όπως κάνουν τα βενζινοκίνητα οχήματα, δεν χαρακτηρίζεται από απόδοση υψηλής ταχύτητας. Σε σχέση με τα βενζινοκίνητα οχήματα, ένα diesel αυτοκίνητο είναι σαν μια κινητήρια δύναμη. Αργή , σταθερή και ανθεκτική.
  2. Μην ξεχνάτε πως και τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα χρειάζονται τακτικό έλεγχο και συντήρηση. Το λάδι και τα φίλτρα αέρα και καυσίμου θα πρέπει να αλλάζονται και να ελέγχονται συχνά. Αυτό σημαίνει πως αν προχωρήσετε σε μακροχρόνια ενοικίαση αυτοκινήτου τύπου leasing ή αν χρειάζεστε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για επαγγελματικά ταξίδια όπου θα διανύσετε πολλά χιλιόμετρα κάθε φορά θα πρέπει να έχετε στο νου σας αυτή την παράμετρο.
  3. Εάν παραμελήσετε την συντήρηση του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου σας, μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε πολλά παραπάνω χρήματα τον μηχανικό από ότι θα πληρώνατε έναν μηχανικό για ένα βενζινοκίνητο όχημα , καθώς οι πετρελαιοκινητήρες είναι τεχνολογικά πιο προηγμένοι και τα ανταλλακτικά τους είναι σίγουρα λίγο ακριβά.

untitled-design-5

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ DIESEL vs ΒΕΝΖΙΝΗ

Τα αυτοκίνητα με κινητήρα βενζίνης απευθύνονται σε οδηγούς που αγαπούν την ταχύτητα και τις καλύτερες επιταχύνσεις. Επίσης σε εκείνους που κάνουν λίγα χιλιόμετρα. Τα αυτοκίνητα diesel απευθύνονται κυρίως σε οδηγούς που συνηθίζουν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με το αυτοκίνητό τους και σίγουρα θα προτιμήσουν την οικονομικότερη επιλογή καυσίμου. Εάν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας θα χρησιμοποιηθεί για μακρινές διαδρομές τότε αναμφίβολα η επιλογή diesel αυτοκινήτου είναι η καλύτερη. Μην παραμελείτε την ζώνη ασφαλείας, καλές διαδρομές!