Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων όπως είναι γνωστό η θα έπρεπε να μας είναι γνωστό, είναι γενικά αλλά και συγκεκριμένα στην Αθήνα, σε πάρα πολλές περιπτώσεις μια ενέργεια που μας συμφέρει οικονομικά, είτε κάνοντας έξτρα ενοικίαση λίγων ημερών, είτε leasing αυτοκινήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε και –γιατί όχι – και σε μόνιμη βάση. Οταν λοιπόν χρειαζόμαστε αυτοκίνητο για ενοικίαση, μερικές φορές βρισκόμαστε σε δίλλημα μεταξύ των επιλογών να νοικιάσουμε ένα όχημα τύπου van η ένα απλό επιβατικό αυτοκίνητο, παρ’ όλο που φυσικά γνωρίζουμε πια ανάγκη μας έκανε να θέλουμε να νοικιάσουμε όχημα, που μπορεί αυτή η ανάγκη μας να είναι και μικτής φύσης η να μην είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένη.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΗΝΑ

Οι εταιρίες αυτοκινήτων βέβαια έχουν προβλέψει όλων των ειδών τις ανάγκες μας και γι’ αυτό το λόγο έχουν κατασκευάσει και συνεχίζουν να παράγουν, οχήματα όλων των ειδών, με λεπτομερείς διαχωρισμούς κατηγοριών σε μοντέλα οχημάτων οι οποίες να καλύπτουν την κάθε περίπτωσή μας που θα μας προκύψει έκτακτα η σε συνεχή βάση. Υπάρχουν πολλών κατηγοριών μοντέλα σε αυτοκίνητα και οχήματα τύπου Van που παράγονται, με διάφορα μεγέθη αμαξώματος, όπως και σε αρκετές κατηγορίες κυβισμού και ιπποδύναμης και φυσικά αυτό το γνωρίζουν οι διάφορες εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων που προσφέρουν αυτοκίνητα για ενοικιάσεις , ώστε να επιλέγει από όλα αυτά ο καθένας μας μια μεγάλη γκάμα μοντέλων η οποία έχουν παρατηρήσει ότι έχει ζήτηση, επειδή καλύπτει τις πιο συνήθεις ανάγκες όλως των υποψήφιων πελατών.

untitled-design

LEASING ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Οταν χρειάζεσαι ένα αυτοκίνητο προς ενοικίαση για λόγους ξεκάθαρα μετακίνησής σου, δηλαδή απλά ένα επιβατικό αυτοκίνητο, τότε είναι σαφές πως επιλέγεις ένα επιβατικό αυτοκίνητο, στη μάρκα, στο μέγεθος αμαξώματος, στη χωρητικότητα, στον κυβισμό, στην ιπποδύναμη και στα διάφορα έξτρα που διαθέτει το κάθε μοντέλο και μένει μόνο μετά να επιλέξεις αν θα είναι ενοικίαση λίγων ημερών, αν το χρειάζεσαι έκτακτα μόνο για λίγες μέρες και μετά δεν θα έχεις ανάγκη π.χ. αν έχεις δικό σου αυτοκίνητο και για λίγες μέρες έχει ακινητοποιηθεί από μια βασική βλάβη που χρειάζεται κάποιες μέρες για να βρεθούν τα εξαρτήματα και για να επισκευαστεί. Όμως υπάρχει και η περίπτωση να το χρειάζεσαι για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε σαφώς επιλέγεις το leasing αυτοκινήτων.

untitled-design

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ VAN Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ας αναφέρουμε ένα παράδειγμα από μια συνηθισμένη περίπτωση ανάγκης που μας προκύπτει. Είμαστε απλοί ιδιώτες και ιδιοκτήτες επιβατικού αυτοκινήτου και εκτάκτως χρειαζόμαστε ένα μέσο για μεταφορά κάποιων αντικειμένων, πολλών η λίγων, μεγάλων η μικρών. Τότε φυσικά θα προχωρήσουμε σε ενοικίαση αυτοκινήτυου τύπου van. Πρόκειται για το πλέον ενδεδειγμένο τύπου οχήματος που ταιριάζει με την ανάγκη μας. Υπάρχουν από mini Van μέχρι μοντέλα combo μεγάλης χωρητικότητας. Αν μάλιστα το χρειαζόμαστε (το όποιο μοντέλο μας ταιριάζει) για παραπάνω από ένα δρομολόγιο, τότε αντί να πληρώνουμε ένα οδηγό τέτοιου οχήματος για τον κόπο του, συμφέρει να πληρώσουμε με την ενοικίαση μόνο το όχημα.

Φυσικά εννοείται πως αν χρειαζόμαστε μεγάλο Van, τότε πρέπει να έχουμε και την ανάλογη κατηγορία διπλώματος οδήγησης, αλλά όμως αν πρόκειται για mini-Van, τότε αρκεί το ερασιτεχνικό δίπλωμα. Οσον αφορά το πρόγραμμα ενοικίασης αυτοκινήτου, που μας χρειάζεται, αν είναι για λίγες μέρες η αν είναι για μεγάλο διάστημα, είναι σαφές πως για μεγάλο διάστημα θα επιλέξουμε τη μορφή ενοικίασης τύπου leasing. Αν χρειαζόμαστε ένα επιβατικό αυτοκίνητο αλλά και να έχει τη χωρητικότητα να μεταφέρει και λίγο παραπάνω πράγματα απ’ ότι ένα απλό πορτ-μπαγκάζ ενός επιβατικού μέσου, τότε νοικιάζοντας ένα mini-Van έχουμε και επιβατικό όχημα και μέσο μεταφοράς κάποιων αντικειμένων.