Ο υδράργυρος σκαρφαλώνει σθεναρά στους 30ο και πέρα πάσης αμφιβολίας: Μπήκαμε στην καλοκαιρινή περίοδο! Και ως γνωστόν καλοκαίρι χωρίς ταξιδάκι απλά δεν γίνεται! Πρώτο βήμα: Ενοικίαση αυτοκινήτου. …Και μετά; Όρεξη να έχετε να οργώσετε την ηπειρωτική Ελλάδα! Σας περιμένουν μαγευτικοί προορισμοί για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.

Αναμφισβήτητα, ένα weekend στο μαγευτικό Ναύπλιο είναι ότι πιο must για να ξεκινήσετε το καλοκαίρι σας. Παραλάβετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που ταιριάζει στα γούστα σας (από mini car μέχρι μεσαίας κατηγορίας), και φτάστε στο Ναύπλιο σε λιγότερο από 2 ώρες. Κλασικά, ξεκινήστε τη βόλτα σας από τα σοκάκια της παλιάς πόλης και απολαύστε τον καφέ σας κάτω από τον επιβλητικό πλάτανο της πλατείας Συντάγματος. Οργανώστε το πρώτο σας θαλασσινό μπάνιο στον γειτονικό Καράθωνα ή επιβιβαστείτε στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και βάλτε πλώρη για το κοσμοπολίτικο Τολό. Αν από την άλλη είστε Camping lover, επιλέξτε για ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ένα mini van, φορτώστε ΟΛΑ τα μπαγάζια (ξέρετε ακόμα και αυτά που ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να χρειαστείτε), και αράξτε σε ένα από τα πολλά camping με φόντο την ηρεμία του Αργολικού κόλπου. Hot tip:Αν η διήμερη απόδραση είναι με το έτερον σας ήμισυ, τότε επιλέξτε για ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ένα cabrio και δώστε άλλο αέρα στην εξόρμησή σας.

Βέβαια, αν ξεχειλώσουμε λίγο το weekend και προσθέσουμε την Παρασκευή ή/και τη Δευτέρα, τότε μπαίνει δυνατά στον χάρτη για το πρώτο καλοκαιρινό tour το Πήλιο. Αλλάξτε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σε SUV 4x4 και συνδυάστε βουνό με θάλασσα. Πρώτος σταθμός του ταξιδιού ο Βόλος, για μια περαντζάδα στην παραλία και για να αποτίνετε φόρο τιμής στα διάσημα τσιπουράδικα! Επιβιβαστείτε πάλι στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο Jeep, ανηφορίστε εύκολα στη Μακρινίτσα και θαυμάστε πανοραμικά τον Παγασητικό κόλπο. Από κει και έπειτα ξεκινά η 4×4 οδηγική απόλαυση καθώς θα περιηγείστε στα πανέμορφα ορεινά χωριά του Πηλίου. Για το πρώτο σας θαλασσινό μπάνιο επιλέξτε τη μαγευτική παραλία Άγιοι Σαράντα, ενώ για τη διαμονή σας συνιστούμε τον γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό του Άη Γιάννη. Η ευκολία στις μετακινήσεις με το ενοικιαζόμενο SUV Jeep θα σας δώσει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τα περισσότερα μέρη του Πηλίου σε 3 μόνο μέρες.

Ναύπλιο; Πήλιο; Ή μήπως κάπου αλλού; Ότι και να αποφασίσετε, εμείς είμαστε εδώ για την ενοικίαση του κατάλληλου αυτοκινήτου για το πρώτο σας καλοκαιρινό tour. Καλό καλοκαίρι!

Δείτε επίσης:

Leasing αυτοκινήτων ή ενοικίαση αυτοκινήτου; Εσύ τι τύπος είσαι;

Rent a Van και έφυγες για Αράχωβα! Είσαι έτοιμος;

Things to do in Athens – Όταν έχεις μόνο 48 ώρες

Rent a car – Athens – INTRARENT – Your car rental company! Only economy car rentals!