Φτάσατε μόλις στο Ελ. Βενιζέλος ή στο λιμάνι του Πειραιά και έχετε 48 ώρες για να ξεναγηθείτε στην Αθήνα. Τικ τακ – Τικ τακ… Επειδή ο χρόνος κυλάει, δε χάνετε λεπτό, προβαίνετε σε ενοικίαση αυτοκινήτου και ξεκινάτε την ξενάγηση στην πανέμορφη Αθήνα!

Πρώτος σταθμός είναι αναμφίβολα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Αν και το κυκλοφοριακό είναι μεγάλος μπελάς, τα αμέτρητα παρκινγκ στη γύρω περιοχή δίνουν την άμεση λύση που θέλετε. Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει (που λογικά θα το επιτρέπει αφού στην Ελλάδα είμαστε!), ξεκινήστε την πεζοπορία σας στην Αδριανού με τα θαυμάσια νεοκλασικά από τη μία πλευρά και τον ιερό βράχο της Ακρόπολης από την άλλη. Κάπου εκεί είναι και η είσοδος για τον αρχαιολογικό χώρο, όπου περνώντας μέσα από την αρχαία Αγορά θα φτάσετε μέχρι τον μεγαλειώδη Παρθενώνα.

Τικ τακ –τικ τακ… Επειδή φάγατε ήδη τις πρώτες 3-4 ώρες, κινηθείτε στην Ηφαίστου και την πλατεία Αβησσυνίας και χαζέψτε την κλασική vintage αγορά. Τερματικός σταθμός η πλατεία Μοναστηρακίου με τις αμέτρητες επιλογές για φαγητό και καφέ. Αν ακόμα βαστάνε τα πόδια σας ανεβείτε την Ερμού ως την πλατεία Συντάγματος και επιδοθείτε στο άθλημα του shopping στην πιο must αγορά της Αθήνας, για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Μετά από όλα αυτόν τον ποδαρόδρομο, επιστρέψτε στο αυτοκίνητο όπου εκεί σίγουρα θα αναφωνήσετε Ένοικίαση αυτοκινήτου και πάλι ενοικίαση’!

Τικ τακ – Τικ τακ… Επιστρέψτε γρήγορα στο ξενοδοχείο και ξεκουραστείτε γιατί σας περιμένει η έντονη νυχτερινή ζωή της Αθήνας! Αν η μέρα είναι Σάββατο μην ξεκινήσετε από νωρίς για τη νυχτερινή σας βόλτα. Κατευθυνθείτε πάλι προς κέντρο και ζήστε τα vibes στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην Κολοκοτρώνη, το Γκάζι, του Ψυρρή κ.α. Η φάση είναι από mainstream μέχρι τέρμα hipster! Φυσικά, από το πρόγραμμα δεν μπορούν να λείπουν τα μπουζούκια. Το χειμώνα οι πίστες συγκεντρώνονται κατά μήκος της Ιερά Οδού (κάτι σαν Ελευσίνια Μυστήρια ένα πράγμα), ενώ αν είστε Αθήνα το καλοκαίρι, επιβιβαστείτε στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και κατευθυνθείτε νότια προς παραλία!

Τικ τακ – Τικ τακ… Και αφού ακολούθησε όλο αυτό το τρελό ξενύχτι μην περιμένετε την επόμενη μέρα το ρολόι να δείχνει πριν τις 11! Και μιας και σίγουρα μπουχτήσατε από την πολυκοσμία, επιβιβαστείτε στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και πάρτε την λεωφόρο Ποσειδώνος προς Σούνιο. Κατά μήκος της οδού θαυμάστε το γαλήνιο αττικό τοπίο από τη μία και το βαθύ γαλάζιο του Σαρωνικού από την άλλη. Στο τέρμα θα συναντήσατε το ναό του Ποσειδώνα, ότι πιο must για selfies σε αυτό το city tour. Δικαιωματικά, η συνέχεια είναι kalamaraki day σε κάποια παραλιακή ταβέρνα του Λαυρίου ή της Ανάβυσσου. Και εκεί που θα πίνετε τη μπύρα σας, δώστε και ένα ‘γεια μας’ στην απόφαση σας για ενοικίαση αυτοκινήτου, αφού σας έλυσε τα χέρια (και τα πόδια) για μια γεμάτη ξενάγηση στην Αθήνα. Καλά να περνάτε!

Rent a car – Athens – INTRARENT – Your car rental company! Only economy car rentals!

Δείτε επίσης:

Leasing αυτοκινήτων ή ενοικίαση αυτοκινήτου; Εσύ τι τύπος είσαι;

Rent a Van και έφυγες για Αράχωβα! Είσαι έτοιμος;